Vijesti

JEDAN NOVOOBOLELI

U poslednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 95 uzoraka od kojih je jedan pozitivan na Covid-19. Radi se o medicinskom radniku koji je bio u samoizolaciji, izvestio je Goran Ivanović na redovnoj konferenciji za medije Štaba civilne zaštite.

Sada ukupno na području županije ima 110 obolelih, 27 izlečenih, 18 hospitalizovanih i 135 osoba u samoizolaciji. Dvoje pacijenata je manje na respiratoru. U protekla 24 sata policija je samoinicijativno proverila 32 osobe u samoizolaciji te je utvrđeno kako su svi bili u svojim kućama i poštivali mere. Dojava građana nije bilo.

Jučer je bio zadnji dan provera propusnica unutar županije te je provereno 2297 osoba na 8 stalnih i 22 privremena punkta te 7 osoba nisu imale valjanu E-propusnicu. Od danas županija je konstruisana kao jedinica u kojoj se može slobodno kretati.

Župan Ivan Anušić najavio je kako imaju nekoliko inicijativa po pitanju popuštanja mera, jedno je da pekarnice rade od 5 ili 6 sati ujutro, kako su radili i pre te da se otvore razne trgovine kao što su to trgovine s dečijom opremom, trgovine s belom tehnikom, odećom, obućom ii slično. Inicijative su poslane Nacionalnom štabu

Također, obavestio je javnost kako su u našičkoj bolnici ugrađene cevi za dovod kiseionika za potencijale nove teže bolesnike.