Vijesti

NEMA NOVOOBOLELIH U OBŽ-I

Na današnjoj   redovnoj konferenciji Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije javnosti su se obratili župan Ivan Anušić s najnovijim informacijama te načelnik Štaba Goran Ivanović. U protekla 24 sata testirano je ukupno 109 uzoraka te su svi negativni. Županija ostaje na 103 zaražena kao što je to bilo jučer.Što se tiče kršenja samoizolacije, policija je ukupno proverila 63 osobe, dok su tri osobe kršile samoizolaciju. Radi se o dve osob u Osijeku i jednoj osobi u Belišću. Ukupno se u samoizolaciji na području županije trenutno nalazi 218 ljudi, što je znatno manji broj nego poslednjih desetak dana.

Od ukupno 103 zaraženih, njih 28 je u bolnicama, dok su tri pacijenta na respiratoru, što je jedan manje nego jučer. Ukupno je četvero izlečnih i petero preminulih. Što se tiče medicinskog osoblja, četvero ih je zaraženo, radi se o jednom lekaru i tri medicinske sestre.

Propusnice su kontrolisane kod skoro 6000 ljudi, od kojih samo petero nije imalo valjanu propusnicu. Župan Ivan Anušić naglašava kako je jako zadovoljan obzirom da se svi brojevi smanjuju: ,,Dosegli smo razinu svesti.” – rekao je. Također je zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima i svima onima koji rade te čestitao svim građanima Uskrs.

Načelnik Štaba Goran Ivanović priključio se svim zahvala i čestitkama te naglasio kako je još uvek zabranjeno ići u samostalni ribolov iako su poslali apel Štabu RH koji je taj zahtev odbio. Također, najavljuje kao i proteklih dana kako je poslan zahtev da se na području Osječko-baranjske županije oragnizacija  promeni na tzv. stare opštine kako bi stanovnici malih naselja mogli doći u prvo veće mesto u nabavku ili bilo što slično. Taj zahtjev poslan je Štabu RH te se čeka odgovor.

Pratite nas: