Vijesti

RIBARSKI DANI U KOPAČEVU

Uz tradicionalno bogatu ponudu lokalnih proizvoda i prezentaciju izvrsne gastronomske i eno baštine ovog dela istoka Hrvatske, ali i  raznovrstan zabavni i kulturno-umjetnički program, u Kopačevu se od 10. do 12. septembra  održavala  manifestacija Ribarski dani, ove godine po 23. put.Program je počeo sajmom lokalnih proizvoda, ponudom ribljih i lovačkih specijaliteta te nastupom domaćih izvođača, a središnji deo programa je bio u suboru  (11. septembra), kada je upriličeno i središnje svečano otvaranje manifestacije, koju je, uz više hiljada gostiju, posjetio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.– Ribarski dani u Kopačevu jedna su  od najpreoznatljivijih i najposećenijih manifestacija u Osječko-baranjskoj županiji, a svojom eno, gastro i kulturnom ponudom već 23 godine privlače posjetioce u ovaj dio Baranje. Upravo ovde možemo videti sve one sadržaje koji su temelj kontinentalnog turizma, poput bogate folklorne i arhitektonske baštine, authtonih poljoprivrednih gospodarstava, starih zanata, ali i kvalitetne ponude hrane i pića.  Ovo je svakako jedna od najkvalitetnijih manifestacija u našoj županiji – kazao je župan Anušić.

Prema rečima direktorice Lag -a Baranja Lidije Dabić, cilj ovakvih manifestacija je da se doprinese preoznatljivosti kvalitete, a to je i doprinos ruralnom  turizmu na području Baranje.

Načelnik Opštine Bilje Željko Cickaj naglasio je kako je bogatstvo Ribarskih dana u izlagačkoj ponudi lokalnih proizvoda.– Ribarski dani u Kopačevu su manifestacija koja okuplja preko stotinu izlagača, ljudi koji žive od svoga rada i ovde predstavljaju svoje proizvode, što i jest smisao organizacije – pokazati svu raskoš i bogatstvo naše eno i gastro ponude – zaključio je Cickaj. Program se nastavio  i u nedjelju sajamskom ponudom lokalnih proizvoda, fišijadom te zabavnim programom.

 

Pratite nas: