Vijesti

SEDNICA ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE OBŽ-A

 

Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije na današnjoj sednici razmatrao je aktualno stanje u vezi pandemije COVID-19 te donio nekoliko odluka iz svoje nadležnosti.

Jučer je za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testiran 131 uzorak od kojih je jedan bio pozitivan. Reč je o osobi iz Čepina koja je kao kontakt ranije zaražene osobe već bila u samoizolaciji. Ukupan broj obolelih sada je 108, pa je na sednici naglašeno kako i tako malo povećanje broja obolelih potvrđuje da opasnost od širenja virusa nije prošla te da se svi građani i dalje trebaju pridržavati propisanih mera kojima se sprečavaju nova obolenja. Dobra vest je da su izlečene još dve osobe koje su bile hospitalizovane u KBC-u Osijek, pa je do sada ukupno 15 osoba izlečeno od koronavirusa.

– Ništa još nije prošlo, a imamo sve više slika i dojava o okupljanjima građana većim nego je dozvoljeno. Pozivam građane da se držimo uputa i odluka štaba kako bi ovu priču odradili uspešno i svi zajedno, a nadam se da će ona što pre završiti te ćemo se vratiti normalnom životu – poručio jnačelnik Županijskog štaba  Goran Ivanović.

Danas u Županijski štab pristižu sporazumi gradova i opština s područja Osječko-baranjske županije o povezivanju u šest celina unutar kojih nisu potrebne propusnice za kretanje. – Jučer i prekjučer održane su sednice opštinskih i gradskih veća, a danas nam pristižu novi sporazumi. Nakon toga Zavod za javno zdravstvo propisat će načine na koji će se provoditi  odluke, a potom će sporazumi biti poslani na odobrenje Nacionalnom štabu- rekao je Goran Ivanović.

Pratite nas: