ZAŠTO OGLAŠAVATI

Radio stiže do Vaših sadašnjih i budućih kupaca. 
Radijski eter nije ničim ograničen. Radio je dostupan Vašim potrošačima u svako vrijeme, na svakom mjestu. Radio možete slušati u gradu, na selu i u prigradskim naseljima. Može se slušati u kući, na poslu, u automobilu

Radijska djelatnost pokriva specifične ciljne skupine. Radijska poruka dolazi i do domaćica i vozača.
Plasirajući Vašu reklamnu poruku u pravom terminu smanjujete CPT / trošak na hiljadu korisnika pa time smanjujete troškove.

Radio je aktivno orijentisan. S radijom kao medijem možete dostići svog potencijalnog kupca upravo u trenutku aktivnosti koje su povezane s Vašim proizvodom, kao što je recimo čišćenje kuće ili vožnja automobila.
Identifikacija s iskustvima slušalaca i obzirom da mu poruka stiže upravo u situaciji odlučivanja ili upotrebe, Vaša se poruka prima s puno više razumijevanja.

Radio ima trenutne efekte.
Radio se može prilagoditi svim zahtjevima tržišta, jer se radijska poruka može snimiti i emitirati bez vremenskih zahtjeva i rokova koje postavljaju drugi mediji. Radio je efektivan uz mala financijskih sredstva. Radio je jeftin medij. To omogućava veći broj ponavljanja komercijalne poruke, veći doseg, učestalost, a time i veću mogućnost da bude primjećena, a sve to potvrđuje manju cijenu koštanja poruke na hiljadu primatelja u odnosu na bilo koji drugi medij.

Radio je nezaobilazan.
Korištenjem radija kao medija Vašeg oglašavanja postoji veća šansa za prijem i pamćenje Vaše poruke. Oglasi u štampi mogu biti neprimijećeni u okretanju stranica, ali svoje uši ne možete ugasiti.

Radijska poruka stoji samostalno.
Vaša će se marketinška poruka čuti izolirano. Radio poruke ne samo da osigurava djelovanje kupaca, nego i utiču na ojačanje tržišnih marki i povećavaju potražnju za njima.

Radio je izvor prvih informacija. 
Ljudi obično uključe  da bi čuli vesti, informaciju o vremenu, sportskim zbivanjima, situaciji u saobraćaju. On je izvor informacija s visokim kredibilitetom, stoga će slušatelji vjerovati i komercijalnoj ponudi u Vašem radijskom oglasu.

Radio je ličan. Radio govori Vašim kupcima osobno. Topla međusobna direktna veza između voditelja i slušatelja čini Vašeg budućeg kupca primamljivijim za Vaše poruke.

________________________________________

Kontaktirajte nas

radiobk@net.hr