Vijesti

4 NOVA SLUČAJA ZARAZE

 

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je obrađeno 148 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na virus COVID-19, i to za tri osobe iz Đakova i jednu iz Osijeka. Epidemiolozi su potom odredili samoizolaciju za osobe koje su bile u kontaktu s novoobolelima, pa je trenutno pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 255 osoba.Na području županije trenutno je aktivno na koronavirus 27 osoba, od kojih su 13 časne sestre iz Đakova. Sedam obolelih osoba je hospitalizovano u KBC-u Osijek (pet časnih sestara iz Đakova i dve osobe iz Osijeka), no nitko nije životno ugrožen. Ostali oboleli nalaze se na lečenju kod kuće.

Policija je jučer obavila 18 samoinicijativnih provera poštivanja mere samoizolacije te u jednom slučaju u Osijeku utvrdila kršenje te mere. Dojava građana o kršenju samoizolacije nije bilo.

O aktualnim događanjima na području Osječko-baranjske županije danas (24. juna 2020. godine) raspravljali su članovi Štaba civilne zaštite. Kako je rečeno, epidemiološka situacija je pod kontrolom i u Osijeku i u Đakovu. Epidemiološke službe uzele su obrise od svih kontakata pozitivnih na COVID-19, pa je u toku obrada oko 200 uzoraka.

Predstavnici KBC-a i Zavoda za javno zdravstvo jučer su obavili i dodatne provere stanja u Đakovu te – kako je saopšteno na sednici Štaba – izravno se uverili u odličnu organizaciju života te epidemiološko-higijensku situaciju u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa u Đakovu i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Svi prostori su detaljno dezinfikovani, a uslovi za samoizolaciju u samostanu su dobri, s tim da među časnim sestrama ima i više medicinskih sestara koje su stručne za pružanje stalne medicinske brige.

Pratite nas: