Vijesti

BOLJA, BRŽA I KVALITETNIJA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

U sklopu Kliničkog bolničkog centra Osijek 26. jula ove godine počela je izgradnja nove samostojeće zgrade u koje će se smestiti objedinjeni hitni bolnički prijem te dnevne bolnice i dnevne hirurgije. Vrednost aktualnih radova je 153,87 miliona  kuna, a ukupna vrednost investicije je 169 miliona kuna, što je osigurano kao bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva, a tek manji dio sufinancira KBC Osijek iz vlastitih sredstava. Planirani datum završetka izgradnje je 31.marta 2023. godine, a kompletnog projekta 31. decembra 2023. godine.

Gradilište nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice i dnevne hirurgije danas (15. septembra 2021. godine) obišli su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Ministarstva zdravstva Gordan Žanić, predsednik Upravnog veća KBC-a Mato Lukić, predsednik Uprave Osijek-Koteksa d.d. Zoran Škorić, predsjednik Uprave Projektgradnje plus d.o.o. Ivica Crnković, predsjednik Uprave Tromonta d.o.o. Ivan Parčina sa saradnicima.

– Ovo je još jedan projekt koji radimo s Vladom RH, najavljivan i kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a koji će podići kvalitetu usluge pacijentima KBC-a Osijek. Iako se priprema gradnja novog KBC-a, sada se gradi ultra moderna zgrada jer je to projekt koji je pripreman pre toga i za koji smo uspeli dobiti sredstva EU. Dakle, paralelno pripremamo izgradnju novog KBC-a sa svim potrebnim sadržajima, za što su određene studije već spremne, ali ne stajemo s obnovom, dogradnjom, modernizacijom i opremanjem sadašnjeg KBC-a koji će nam biti na raspolaganju sigurno još pet-šest godina. Zadovoljni smo saradnjom s Ministarstvom zdravstva i svim telima Vlade RH jer, pogotovo u zadnjih godinu dana, krećemo u realizaciju svih projekata koje smo proteklih godina najavljivali, a za koje smo radili projektne dokumentacije, pripremali studije i sve što prethodi početku izgradnje ovako velikih projekata – rekao je župan Ivan Anušić.