Vijesti

“HRONIKA SLAVONIJE, BARANJE, I ZAPADNOG SREMA” I DALJE NA RTV-u

O životu i svakodnevici Srba iz Republike Hrvatske i dalje će moći da se informišu gledaoci Radio televizije Vojvodine. Generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica i direktor Radio Banske kose Srđan Kolar potpisali su novi ugovor o nastavku saradnje te dve kuće, i emitovanju emisije “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema” čime se nastavlja proizvodnja programskog sadržaja, koji se bavi životom Srba u Republici Hrvatskoj. Emisija “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”, jedini je televizijski format koji se u Hrvatskoj proizvodi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. 

“Proizvodimo 8 do 9 priloga u svakoj emisiji svakih 15 dana. Mi kao jedinstveni isključivo se bavimo problematikom Srba. Kako sam rekao da je to jedinstveni projekat pa možete sami da zaključite koliko je to izuzetno važno za srpsku zajednicu u Republici Hrvatskoj”, rekao je Srđan Kolar, direktor Radija Banska kosa.

U planu je novih 26 emisija koje se emituju na dvonedeljnom nivou. Do sada je na RTV-u emitovano više od 300 takvih hronika. “Hroniku Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”, gledaoci u Srbiji prate od 2006 godine.

“Radio-televizija Vojvodine oseća tu svoju vezu, kao što sarađujemo sa programima u Rumuniji i Hrvatskoj, pre svega na kulturnom planu, na planu informisanja pomažemo i dajemo doprinos afirmisanju zajedničkih vrednosti, ne samo srpskog naroda nego i zajedničkog življenja na tom prostoru”, istakao je Miodrag Koprivica, generalni direktor Radio televizije Vojvodine.

Potpisivanju ugovora o nastavku saradnje dve kuće i emitovanju “Hronike Slavonije Baranje i zapadnog Srema”, prisustvovao je i episkop osječko-poljski i baranjski, vladika Heruvim koji je u ime eparhije darivao direktora RTV Vojvodina Miodraga Koprivicu s replikom čudotvorne ikone iz Šarengrada..