Vijesti

JEDNA OSOBA JE POZITIVNA NA COVID 19

Tokom vikenda na području Osječko-baranjske županije na sedam punktova organizovanih za građane koji su se odlučili cepiti protiv koronavirusa, a nemaju dogovoren termin, cepljeno je ukupno 3.814 osoba.

Naši građani su očito svesni prednosti koje donosi cepljenje protiv koronavirusa, pa možemo biti zadovoljni odazivom na svim cepnim mestima. Upravo stoga sutra ćemo na sednici Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije odlučiti kada i na kojim mestima će se ponovno organizovati ovako otvoreno cepljenje, dakle na koje građani mogu doći bez prethodne najave. Dovoljno je samo poneti lične dokumente, odnosno zdravstvenu knjižicu, a deca starija od 12 godina koja se također žele cepiti trebaju doći u pratnji roditelja – rekao je Mato Lukić, načelnik Štaba civilne zaštite OBŽ.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić ističe kako prema jučerašnjim podacima procepljenost na području Osječko-baranjske županije iznosi 43 posto.Promatra li se samo podatke za cepljenje bez prethodnog najavljivanja tokom protekla dva dana oni su sledeći: na punktu Gradski vrt u Osijeku ciljeno je 949 osoba, u dvorani Zrinjevac 703, u Đakovu 870, u Belom Manastiru 400, Našicama 366, Valpovu 340 te u Čepinu 186. Svi su primili cepivo Pfizer.Inače, u zadnjih 24 sata za područje Osječko-baranjske županije ukupno je obrađeno 34 uzoraka od kojih je samo jedan bio pozitivan na koronavirus (novopozitivna osoba iz Osijeka).Na bolničkom lečenju je ukupno 18 osoba (12 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 6 u Opštoj županijskoj bolnici Našice), niti jedan pacijent nije na respiratoru, a srećom nema ni preminulih. U samoizolaciji se trenutno nalazi 445 osoba.