Vijesti

NOVOPOZITIVNIH NA COVID -19 JE 16

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 355 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.Osam novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, četiri na području Đakova, a po jedna Antunovca, Bilja, Erduta i Viškovaca.Na bolničkom lečenju nalazi se 74 osoba obolelih od COVID-19, i to 56 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 18 pacijenata s tim obolenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 76 godina.Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 812 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 proveru osoba u samoizolaciji. U 20 samoinicijativnih provera sve su osobe zatekli na prijavljenoj adresi, dok postupajući po jednoj dojavi građana iz Osijeka utvrdili su kršenje te mere. Obavili su i 176 nadzora objekata, a pri tomu nisu utvrdili kršenje propisanih mera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 51 nadzor provođenja epidemioloških mera (15 ugostiteljskih objekata, 15 prodavaonica i trgovina, po 3 pekarnice, benzinske stanice, trgovačka centra i kompanije te ostalo u drugim objektima). U dva nadzora utvrdili su nepravilnosti i odmah izdali naloge za njihovo otklanjanje.