Društvo Vijesti

NAGRADA VOLONTER/VOLONTERKA 2017.

“Oazin” volonterski centar, povodom Međunarodnog dana volontera, po treći put juče je u velikoj većnici grada belog manastira sa početkom u 12 časova i 30 minuta organizovao dodjelu “Nagrade volonter / volonterka godine” za 2017. godinu i “Priznanja za volonterski angažman u 2017. godini” na području Grada Belog Manastira.Nominirani su mogli biti pojedinci i pojedinke od strane neke udruge, ustanove ili institucije za svoj osobit volonterski doprinos u razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života na području Grada Belog Manastira.Nagrade i priznanja u 2017. godini dobile su: Mirela Kotromanović koju je nominirala Udruga osoba s alergijama i problemima disanja “Alerga.

Druga nagrada “Priznanje za volonterski angažman” u 2017. godini ide osobi koja iza sebe ima velik broj volonterskih sati odrađenih u Srpskom udruženju žena “Dukat” i u Književnom klubu “Dukat” iz Belog Manastira, koji su je i predložili a to je Radmila Ognjenović.

Treću nagradu, odnosno drugo “Priznanje za volonterski angažman” u 2017. godini ravnopravno će podijeliti dvije mlade, vrijedne i marljive volonterke, koje su se istakle svojim radom za dobrobit svoje zajednice, a one su igrom slučaja učenica i učiteljica. . Valentina Markan i Bojana Urukalo.Učiteljicu Bojanu Urukalo nominirali su Udruga roditelja i djece Pčelice i SKUD “Jovan Lazić”, gdje aktivno sudjeluje u radu s roditeljima i djecom predškolskog i školskog uzrasta. Kroz igru, kreativne radionice i radionice očuvanja materinjeg jezika uključuje djecu u zajednicu. Nagrade su delili predsjednica Mirovne grupe oaza dr. Miroslava Kralj i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, koji je ovu akciju podržao.