Vijesti

OBŽ ODOBRILA 3 MILIONA KUNA ZA POTICANJE PREDUZETNIŠTVA

 

Osječko-baranjska županija je danas (10. maja 2021. godine) otvorila Javni poziv za podnošenje prijava za dodelu potpora za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, a zainteresovanim trgovačkim društvima, obrtima i zadrugama s područja županije na raspolaganju je tri miliona kuna. Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, odnosno do 31. maja 2021. godine.

– Osječko-baranjska županija kontinuirano i kroz celu godinu izdvaja sredstva za potpore obrtnicima i preduzetnicima, ali i za pokretanje poslovanja i organizaciju sistema gospodarstva, a samo u ovom Javnom pozivu reč je o tri miliona kuna koji će biti dodeljeni. Osječko-baranjska županija od 2017. godine kontinuirano povećava sredstva za poticanje preduzetništva, odnosno od 2017. godine kada smo izdvajali milion kuna, preko 2018. i 2019. kada smo izdvajali 1,5 milijuna kuna, odnosno 2,5 miliona kuna, prošle godine 2 miliona kuna, pa sve do ovogodišnjih tri miliona kuna. Potpore će biti usmerene onima koji rade i koji generiraju gospodarski razvoj te otvaraju nova radna mesta – rekao je župan Ivan Anušić na konferenciji za medije te pozvao preduzetnike da iskoriste ponuđenu potporu.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović istaknula je da korisnici ovog Javnog poziva mogu biti obrti, trgovačka društva i zadruge osnovane na području Osječko-baranjske županije, a čije je ulaganje bilo na području Županije, koji posluju minimalno tri meseca od trenutka objave Javnog poziva te imaju najmanje jednu zaposlenu osobu.

– Potpora je namenjena ulaganjima za kupovinu alata, strojeva, postrojenja i opreme, zatim za ulaganja u poslovne prostore, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje, ali i kupovinu računalne opreme i programa, kao i za marketinške aktivnosti. Intenzitet potpora je do 50 posto opravdanih troškova ulaganja, a najviše do 50.000 kuna za poduzetnike koji su u delatnosti prerađivačke industrije, a za sve ostale poduzetnike intenzitet je do 25 posto, odnosno do 25.000 kuna – rekla je pročelnica Ivana Katavić Milardović te dodala da je u pripremi novih šest javnih poziva za poduzetnike i poduzetničke potporne institucije koji će biti objavljeni 1. aprila 2021. godine.

Osječko-baranjska županija kroz Program poticanja poduzetništva provodi tridesetak različitih projekata i aktivnosti, među kojima su kreditiranje poduzetnika, savetovanje i mentoriranje, informisanje i edukacija, poticanje zapošljavanje, poticanje inovatorstva, poticanje promotivnih aktivnosti, saradnja s institucijama poduzetničke podrške, bespovratne potpore za poduzetnike.

Pratite nas: