Kultura

ODRŽAN SAJAM UDRUGA U BELOM MANASTIRU

U subotu, 11. VI. 2022. godine, od 9 do 12 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održan je Sajam udruga Baranje 2022. Tu manifestaciju već šesnaesti put organizuje Mirovna grupa Oaza. Cilj Sajma je pokazati koje sve udruge postoje u Baranji, čime se bave, koje su im aktivnosti i tko su njihovi članovi. Ove godine Sajam je organizovan uz financijsku potporu Osječko-baranjske županije i Ministarstva rada, penzionog sistema,porodice i socijalne politike (program “Volontiraj i ti”).

Na Sajmu su, kao i prošle godine, učestvovale 22 udruge (od 23 prijavljene) sa 101 članom iz Belog Manastira, Kneževih Vinograda i Petlovca. Prisutne su bile udruge alergičara, antifašista, boćara, civilnih aktivista, Crvenog krsta, čuvara tradicije, folkloraša, fotoamatera, humanitaraca, lagovaca, mladih, nacionalnih manjina (crnogorske, romske, mađarske i srpske), prijatelja starih sportova i prijatelja stranih naroda, penzionera, vatrogasaca, žena…

Štandove je obišao i zamenik belomanastirskog gradonačelnika Goran Hes i porazgovarao s prisutnim članovima udruga. Svi učesnici Sajma nagrađeni su žutim ili krem majicama s ispisanim imenom Sajma i logoima financijera te su počašćeni sendvičima i vodom (mineralnom i običnom).U sklopu Sajma udruga i u partnerstvu s udrugama P.G.D.I. i  “Prijatelji Svetog Martina” održana je i humanitarna akcija pod nazivom “Osmijeh za Doris” s ciljem da se pomogne teško oboljeloj djevojčici iz Belog Manastira.