Sport

OSJEČKO -BARANJSKOJ ŽUPANIJI DODELJENA TITULA EVROPSKE REGIJE SPORTA 2024

Na gala svečanosti, upriličenoj u Evropskom parlamentu u Bruxellesu, Osječko-baranjska županija proglašena je Evropskom regijom sporta za 2024. godinu.

Višegodišnji rad na razvoju sportske infrastrukture, edukacija i uključivanje svih starosnih skupina u bavljenje sportom, a osobito mladih te podrška vrhunskim sportašima učinili su Osječko-baranjsku županiju prepoznatljivom u svetu sporta.

– Razvoj sporta i sportske infrastrukture je proteklih godina bio jedan od naših prioriteta, jer smo svesni benefita koje donosi bavljenje sportom za razvoj mladih ljudi, ali i osoba svih životnih dobi. Osječko-baranjska županija može se pohvaliti i vrhunskim sportašima u fudbalu, gimnastici, veslanju, tenisu i brojnim drugim sportovima. Kandidatura za Evropsku regiju sporta bila je logičan nastavak svih naših aktivnosti, a činjenica da smo tu titulu i dobili govori da radimo dobar posao i daje nam motivaciju da radimo još više i kvalitetnije – rekao je župan Anušić.

Titulu je u Bruxellesu u ime Osječko-baranjske županije titulu preuzeo zamenik župana Josip Miletić, istaknuvši da i razmjena iskustava s prethodnim evropskim regijama i gradovima sporta sigurno može doprineti snažnijem razvoju Županije kao sportske destinacije.

– Brojne su delegacije iz cele Evrope prisustvovale večerašnjoj svečanoj dodeli i pravo je zadovoljstvo videti koliko nas sportski duh ujedinjuje – rekao je Miletić.

– Dobivanju ove titule zasigurno je pomogla i činjenica da je naša županija domaćin brojnim amaterskim ali i vrhunskim sportskim događajima, niza prvenstava u streljaštvu i nedavnog Svetskog prvenstva u ribolovu. U svim segmentima pokazali smo opravdanom našu kandidaturu, i na to smo vrlo ponosni – zaključio je župan Anušić, dodavši da su već sad počeli s intenzivnim pripremama za sportsku 2024. godinu.