Vijesti

PET NOVO-OBOLELIH OD KORONAVIRUSA

U poslednjih 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obavljeno je testiranje 118 uzoraka na COVID-19, od čega se 81 uzorak odnosi na područje Osječko-baranjske županije, a ostali na Vukovarsko-sremsku i Brodsko-posavsku županiju. Za Osječko-baranjsku županiju pet je nalaza bilo pozitivno, i to za četiri osobe iz Osijeka i jednu iz Belog Manastira. Svi novooboleli već su bili u samoizolaciji, a ukupan broj obolelih na području županije sada je 101 osoba. Na danas, 8. aprila  2020. godine, održanoj redovitoj sednici Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije istaknuti su i drugi podaci u vezi kretanja koronavirusa. Rečeno je tako da je u KBC-u Osijek trenutno hospitalizovano 33 osobe obolele na COVID-19, od kojih je pet na respiratoru. U našičkoj bolnici nalazi se jedna obolela osoba.

Na području županije jučer je 366 osoba bilo u samoizolaciji, a policija je u zadnja 24 sata po dojavi građana obavila 4 provere od kojih je u dva slučaja, oba u okolici Našica, utvrđeno kršenje te mere. Policija je provela i 48 samoinicijativnih provera, a sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi. Istovremeno policija je proveravala e-propusnice kod 5.509 osoba, od kojih šest nije imalo taj dokument.

– Na žalost imamo i prvog liječnika koji je pozitivan na COVID-19, prof. dr. Ljiljanu Perić iz KBC-a, pa se provode i kontrole njenih kontakata – na konferenciji za novinare objavio je načelnik Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović. Ponovno je uputio javni apel građanima da poštuju mere koje su na snazi jer je to jedini način na koji možemo sprečiti širenje COVID-19.

– Posebno pozivam sve povratnike koji će doći u Hrvatsku za uskršnje praznike da se pridržavaju uputa koje su im rečene kada su ulazili u Republiku Hrvatsku. Svi oni su evidentirani kao osobe koje moraju biti u samoizolaciji 14 dana, i sve će ih zaposlenici MUP-a pojačano kontrolisati da li se pridržavaju propisanih mera – naglasio je Ivanović.