Vijesti

POTPISAN JOŠ JEDAN UGOVOR ŽUPANIJE I HUP-a

17-u godinu zaredom ugovore o saradnji u “Programu osposobljavanja menadžera – PUMA” potpisali su juče 24.septembra 2021. godine predstavnici Osječko baranjske županije i regionalnog ureda Hrvatske udruge poslodavaca u Osijeku. Županija je do sada izdvojila 575 hiljada  kuna, a ove godine 30 hiljada kao potporu u osposobljavanju

Osječko baranjska županija od 2005. godine sufinancira program osposobljavanja Puma zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca, rekao je župan Ivan Anušić. Sredstvima će se financirati osoposobljavanje za 80 polaznika seminara. Uvezujemo Sveučiliše, grad, županiju, HUP i pojedince kako bi kroz edukaciju dobili kvalitetne kadrove koje će svoja znanja primeniti na tržištu, dodao je župan.

Zašto je važno osposobljavanje. Formalna znanja u redovnom obrazovanju nisu dovoljna u specifičnim uslovima tržišta, a to je ono što naši seminari nude, pružajući kroz predavanja stručnjaka iz sveta gospodarstva usslove  za sticanje potrebnim veština i znanja, rekao je voditelj osječkog ureda HUP-a Ivan Sarić, te istaknuo da se na edukaciju javlja sve više članova, a seminare besplatno mogu koristiti i studenti osječkog Sveučilišta.

župan Ivan Anušić

voditelj HUP-a u Osijeku Ivan Sarić

Pratite nas: