Kultura

PROMOCIJA KNJIGE

Svoju novu knjigu “Promatrači u zrcalu” Josipa Pavičić Bernardini predstavit će u Gradskoj knjižnici Beli Manastir u utorak, 22.oktobra  u 18.00 sati.Nekadašnja televizijska voditeljica Josipa Pavičić Berardini višegodišnja je poučavateljica tehnika za samorazvoj, voditeljica radionica i predavanja te autorica četiriju izdanih knjiga. U svojem najpoznatijem delu Šest milimetara (2017.) ogolila je dušu i iskreno, istodobno nežno i grubo s ciljem osvešćivanja, progovorila o ličnoj  borbi s teškom bolešću koja joj je pomogla da postane ono što danas jest te da svoje spoznaje prenese drugima koji se bore sa sličnim životnim prekretnicama.

Njezina najnovija knjiga – Promatrači u zrcalu – prepoznatljivim, poticajnim tonom govori o tome što nam je potrebno da u sebi prepoznamo iskonsku snagu kojom ćemo osvestiti da sve loše što nam se događa nosi korijen u nama samima. Jednako tako, za sve to postoji lek koji također počiva u nama. Kako sve te uzroke prepoznati, izvući na površinu, pustiti ih da odrade svoju svrhu, da dođu i prođu – sve to sadržano je u vješto osmišljenim tehnikama disanja, promišljanja i vizualizacije koje će obogatiti naš unutrašnji svet.

Srž knjige posvećena je odnosima s drugima, ponajpre ljubavnima. U njoj Josipa nudi odgovore na pitanja o tome koja je razlika između veze i odnosa, zašto je veza „mrtva“ i zašto je odnos jedino istinsko moguće ostvarenje između dvoje ljudi.
Prošaran intimnim pesmama i izravnim obraćanjima, tekst obiluje praktičnim vežbama, primerima i savetima, ali i meditativnim mislima koja će nahraniti vaše telo i dušu.

Pratite nas: