Društvo Vijesti

RADNA POSJETA OPĆINI POPOVAC

Popovac, 7.12. – Predsjednik i potpredsjednik ZVO-a Srđan Jeremić i Radomir Čvarković bili su u radnoj posjeti općini Popovac u Baranji, a teme razgovora s načelnikom Zoranom Kontak, njegovim zamjenikom Zoranom Miloševićem, predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine ove općine Radojkom Strajnić te većnika u Općinskom vijeću Nikolom Šarićem bile su položaj i problemi pripadnika srpske zajednice u ovoj općini kao i mogućnosti za intenzivniju podršku ZVO-a manifestacijama koje organizira ovdašnja malobrojna, ali dobro organizirana srpskih zajednica.

Zamjenik načelnika iz reda srpskog zajednice Zoran Milošević (SDSS) ukazao je na dobru suradnju koja postoji s načelnikom te na činjenicu da on pomaže srpske zajednici korektno u okviru svojih mogućnosti. Predsjednik ZVO-a Srđan Jeremić izrazio je spremnost za veću suradnju između ove općine i ZVO-a kao i drugih općina koje djeluju u njegovom sastavu. Istaknuo je mogućnost stvaranja zajedničkih projekata prema domaćim i stranim izvorima financiranja. S tim u vezi, dogovoren je sastanak u ZVO-u kako bi se definirali konkretni projekti od interesa za obje strane.

Srđan Jeremić obećao je financijsku pomoć za proslavu Pravoslavne Nove godine u Popovcu kao jednog od najvažnijih događaja za tamošnje Srbe kada je vjerski život u pitanju.

Pratite nas: