Društvo

SAKUPLJANJEM PLASTIČNIH ČEPOVA POMOZIMO OBOLELIMA OD LEUKEMIJE I LIMFOMA

Osječko-baranjska županija četvrtu godinu zaredom učestvuje u akciji „Plastičnim čepovima do skupih lekova“. Cilj akcije je pomoći Udruzi obolelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lekova i medicinskih pomagala te da se omogući boravak porodice u blizini mesta lečenja.

Tako je 24. novembra 2022. godine kompaniji „Drava International“ iz Osijeka predano je u korist Udruge obolelih od leukemije i limfoma Hrvatske ukupno 3.720 kg plastičnih čepova.

U projektu „Plastičnim čepovima do skupih lekova“učestvuju Osječko-baranjska županija, zdravstvene ustanove kojima je osnivač, Društvo naša deca, koji rade u sklopu Dečijeg gradskog veća Grada Osijeka, kao i nekoliko škola i dečjiih vrtića s područja grada Osijeka i Županije, Policijska uprava osječko-baranjska, Sindikat Policije Hrvatske glavna podružnica Policijske uprave osječko-baranjske i Regionalni klub IPA Osijek.Pozivamo sve vas dobrog i plemenitog srca da i dalje sakupljate čepove te iste donesete u Županijsku ulicu 4 u Osijeku gdje je na ulazu u zgradu osiguran prostor i kutije za prikupljane čepova.

Pratite nas: