Vijesti

SEDNICA GRADSKOG VEĆA

U sredu 20. aprila  2022. godine  održana je 8. sednica Gradskog veća Grada Belog Manastira, na kojoj se raspravljalo o deset tačaka dnevnog reda.

Istaknuta tema je bila proračun grada.,Gradonačelnik Tomislav Rob istaknuo je na temu godišnjeg izveštaja o proračunu za 2021. godinu kako je 80 odsto izvršen proračun te da nakon pet godina Grad neće poslovati s minusom. Dodao je kako je plus 17 miliona kuna.

Isto tako neke od tema su bile i poslovna zona Zapad, pružanje usluge dečijeg vrtića raseljenim osobama iz Ukrajine, zakup poljoprivrednog zemljišta, imenovanje ravnatelja Centra za kulturu te drugo.

Na temu Poslovne zone Beli Manastir – Zapad donesena je odluka za postojeće korisnike. Naime, kod kupnje novih parcela za postojeće korisnike neće biti obaveze o zaposlenju dve osobe s područja Grada Belog Manastira dok je ta odluka i dalje na snazi za nove investitore. Rob je objasnio  kako postojeći korisnici najčešće dodatne parcele kupiti za rad kojemu nisu potrebni djelatnici.

Na temu zakupa poljoprivrednog zemljišta na raspolaganju su zemljišta kojima sada ističe zakup, a po novome nudi se i 20 hekatara zemljišta iznad Gradskih bazena.Dječji vrtić Cvrčak donio je odluku o prijemu raseljene dece iz Ukrajine bez naplate, što je podržalo i Gradsko veće. Taj predlog preporuka je resornog ministarstva. Rob je objasnio kako trenutno nema osoba niti potrebe za time unatoč najavama.