Vijesti

TROJE NOVOOBOLELIH U POSLEDNJA 24 ČASA

 

Tokom poslednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabeležene  su tri novopozitivne osobe na korona virus od 93 testirana uzorka u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Novoobolele osobe u s područja Gata, kontakti su ranije obolelih i bile su u samoizolaciji. Broj zaraženim koronavirusom na području naše županije od početka pandemije do danas iznosi 125.

90 osoba izlečeno je do danas, što je sedam više nego jučer. Na bolničkom lečenju i dalje se nalazi deset obolelih, a niti jedna nije na respiratoru. Tokom poslednja 24 sata nema novih smrtnih slučajeva osoba zaraženim koronavirusom na području Osječko-baranjske županije.

U samoizolaciji se nalazi 200 osoba od kojih je 16 novih kontakata obolelih.  Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je tri dojave građana o kršenju samoizolacije, od kojih se jedna, na području Belišća,  pokazala tačnom. Samoinicijativno su obišli 35 osoba i također su na području Belišća utvrdili još jedno kršenje propisane mere samoizolacije.

Policija je proveravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 1.480 pregleda, a tri osobe nisu imale valjane propusnice.

 

Pratite nas: