Vijesti

U OBŽ PET JE OSOBA ZARAŽENIH NA COVID-19

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 126 uzoraka od kojih je 5 bilo pozitivno na koronavirus. Dve novopozitivne osobe imaju prebivalište na području opštine Šodolovci, a po jedna na području grada Osijeka te opština Podgorač i Viškovci.Na bolničkom lečenju nalazi se 9 osoba koje su obolele od COVID-19, i to 3 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 6 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Niti jedan pacijent nije na respiratoru (od 11. juna). U samoizolaciji se trenutno nalazi 289 osoba. U zadnja 24 sata (kao ni zadnjih 10 dana) nije bilo preminulih osoba.

U proteklih sedam dana dana (od 16. do 23. juna ) policijski službenici proveli su 32 provere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Belišću). Obavili su i 986 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 15. do 22. juna obavili su 149 nadzora provođenja epidemioloških mera (82 u ugostiteljskim objektima, 24 u prodavaonicama, 17 u trgovačkim centrima, 11 u uslužnim delatnostima, 8 na tržnicama i 7 u svatovima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

– Na tri cepna punkta (dvorane Zrinjevac i Gradski vrt u Osijeku te u sportskoj dvorani u Đakovu) prošlog vikenda cepljeno je još 1.367 osoba koje su se odlučile na primanje prve doze cepiva bez prethodne najave. Uz redovita cepljenja koja se provode na 13 punktova na području županije preko lekara opšte medicine, i idući vikend (u subotu i nedjelju) nastavlja se tzv. masovno cepljenje. Ovoga puta takvo cepljenje će se provoditi u dvorani Zrinjevac u Osijeku, a koristit će se cepiva proizvođača Modrena i Johnson te pozivam građane da se odazovu – rekao je danas na konferenciji za medije načelnik Štaba civilne zaštite OBŽ Mato Lukić.