Vijesti

U OBŽ TROJE POZITIVNIH NA CORONA VIRUS

 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 222 uzorka od kojih je 3 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Belog Manastira te opština Antunovac i Đurđenovac.Na bolničkom lečenju nalazi se 6 osoba koje su obolele od COVID-19, i to 3 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 3 u Opštoj županijskoj bolnici Našice. Niti jedan pacijent nije na respiratoru.Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, rođena 1943. godine.U samoizolaciji se trenutno nalazi 267 osoba.

U proteklih nedelju dana (od 24. do 29. juna) policijski službenici proveli su 18 provera osoba u samoizolaciji i utvrdili 3 kršenja (2 u Dardi i 1 u Osijeku). Obavili su i 758 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 22. do 28. juna obavili su 127 nadzora provođenja epidemioloških mera (67 u ugostiteljskim objektima, 21 u prodavaonicama, 10 u trgovačkim centrima, 7 u uslužnim delatnostima, po 6 na pijacama i javnim okupljanjima te po 5 u svatovima i na sportskim događajima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

– Procepljenost prvom dozom na području Osječko-baranjske županije trenutno je 44,9 posto odraslog stanovništva, odnosno 28,8 posto drugom dozom cepiva, što je više od nacionalnog proseka. Na svim punktovima nastavlja se redovno cepljenje drugom dozom, dok će nova akcija masovnog cepljenja biti u dvorani Zrinjevac u Osijeku, a o terminu će javnost biti informisana – kaže Mato Lukić, načelnik Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije.