Vijesti

UGOVOR VREDAN 32.MIL.

U petak 3 jula u Beli Manastir ponovo su došli ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, Marko Pavić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric, koji su s gradonačelnikom Belog Manastira, Tomislavom Robom, potpisali dva vredna ugovora.Važniji potpisani ugovor je onaj za zadnji veliki projekt iz Intervencijskog plana, a to je gradski stadion, u sklopu Gradskog sportskog parka koji još uključuje i gradske bazene. Ugovor je vredan 32 milijuna kuna. Gradski bazeni pri kraju su svoje izgradnje, a tehnički pregled najavljen je za august dok izgradnja stadiona nije još počela, a uskoro se očekuje otvorenje javnog konkursa za izbor izvođača  radova. Stadion bi se trebao sastojati, nakon završetka prve faze, od zgrade namenjene fudbalelrima, dve teretane i prostor za Zajednicu sportskih udruga koja će ovime dobiti prostor gdje će moći održavati sve aktivnosti bez ograničenja kao što je to sada u nastavno-sportskoj dvorani, također biti će novi fudsbalski teren s atletskim stazama. U drugoj fazi projekta planirano je proširenje s dodatnim sadržajima što prema sadašnjoj ideji obuhvaća pomoćne terene s umetnom travom, teniske terene te hlađeno rukometno igralište koje će zimi moći biti pretvoreno u moderno klizalište. Sredstva od 32 milijuna kuna uključuju prvu fazu radova, odnosno izgradnju zgrade i nogometnog terena.

”Ovo je kruna i dragulj Intervencijskog plana i presretan sam što smo konačno ugovorili jedan od velikih projekata. Time ćemo osigurati veliki potencijal za naše fudbalske klubove i sve ostale sportske udruge i dugoročno podići na višu razinu bavljenje sportom u gradu Belom Manastiru.” – komentarisao je gradonačelnik Tomislav Rob.

Intervencijski plan deo je projekta Slavonija, Baranja i Srijem koji se odnosi na ukupno ulaganje od preko 13 milijardi kuna na razne projekte ovoga područja. Za vreme svog poseta našem gradu u petak 3 jula, Ministar Pavić je naglasio kako je Grad Beli Manastir vrlo uspešno realizovao Intervencijski plan te kako je jedan od uspešnijih korisnika ovoga programa. Najavio je kako je za iduće razdoblje očekuje 21,5 milijardi eura iz fondova EU za buduće projekte.

Gradonačelnik Rob obrazložio je kako se očekuju nova ulaganja i daljnje iskorištavanje fondova te da je Gradskoj upravi idući cilj gospodarstvo i ulaganje u radna mesta te mlade.Drugi potpisani ugovor u vrednosti preko 100.000 kuna odnosi se na uređenje saobraćajne infrastrukture u Branjinom Vrhu, što je već završeno, a obuhvaća uređenje 120 metara nove pešačko-biciklističke staze, parkiralište, pristupnu cestu od 100 metara i slično u okruženju novog mesnog doma.