Vijesti

UGOVORI GRADU BELOM MANSTIRU VREDNI 8,8 MIL. KUNA

U petak 17 septembra   ministrica regionalnog razvoja i EU fondova, Nataša Tramišak, posetila je Beli Manastir i uručila pet ugovora za financiranje projekata na području grada. Ministricu je primio gradonačelnik Tomislav Rob te je održan  sastanak. Ugovori su za izgradnju prostora za produženi boravak učenika, Kuću baranjskog kulena, Gradski sportski park, Saobraćajni centar Beli Manastiru i PEER centar u Šećerani, u ukupnoj vrednosti 8,8 milijuna kuna.Sredstva su iz državnog proračuna, a služe za refundiranje sredstava koje je Grad uložio u ove projekte, a sufinancirani su iz EU fondova. ,,

Uručili smo ugovore vredne 8,8 miliona kuna pomoći za sufinanciranje projekata koji se u gradu Belom Manastiru provode iz fondova EU. Dakle ona komponenta koju bi Grad trebao osigurati vlastitim sredstvima, državni proračun ovim putem pomaže sufinancirati deo projekata”, rekla je ministrica Tramišak.

,,Ovo su sredstva s kojima ćemo nastaviti financirati projekte i s obzirom da je veliki projekt Gradski sportski park u izgradnji krenut će nam velike situacije, a ovime ćemo zatvoriti financijsku konstrukciju. Pred nama su još dva manja i dva veća projekta, a to su skladišni kapacitet i prelaz pruge u Šumarini”, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob.

Dogovorena su još dodatna sredstva za izgradnji parkirališta u Ulici Alojzija Stepinca te izgradnju romskog društvenog doma.