Kultura

UPOZNAJETE ISTORIJU I RAD GRADSKOG POZORIŠTA

 

Savet mladih Grada Belog Manastira u saradnji s Gradskim pozorištem Beli Manastir organizuje poset pozorištu i predavanje o povijesti i radu kazališta na području Belog Manastira koje će održati u nedjelju (27. marta) s početkom u 17 sati u Gradskom p0ozorištu na adresi Kralja Tomislava 3, Beli Manastir.

Tiokom poseta njihovim prostorima organizovano je druženje s glumcima od kojih možete saznati sve što vas je uvek zanimalo.

Pozorište u Belom Manastiru postoji od pozorišne sezone 1928./29., a do danas ostvarena je bogata i šarolika istorija.

Kroz poset zainteresovani će se upoznati sa svim delovima poslovanja jednog pozorišta i što je to potrebno za jednu  predstavu, od svetla, tona, režije pa do samih glumaca.Predavanje će održati Daniela Taslidžić Herman, ravnateljica Gradskog pozorišta Beli Manastir, a događaj je organizovan u svrhu obeležavanja Svjetskog dana pozorišta.

Poseta je namenjena za sve zainteresirane za pozorišnu umjetnost, pogotovo za mlade s područja grada koji će tom prilikom moći predložiti aktivnosti za koje su zainteresiovani a tiču se Saveta mladih Grada Belog Manastira i Gradskog pozorišta Beli Manastir koji će na ovaj način započeti saradnju.