Vijesti

VELIKO GRADILIŠTE

Ugovor o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog“ u petak (24. decembra 2021. godine) ministrica regionalnoga razvoja i fondova Evropske unije Nataša Tramišak uručila je gradonačelniku Grada Našica Krešimiru Kašubi. Time su iz Programa za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za ovaj projekt dodeljena sredstva u maksimalnom iznosu od 10.000.000,00 kuna. Svečano uručenje ugovora održano je u prostorijama Osječko-baranjske županije u Osijeku, a tomu su prisustvovali župan Ivan Anušić i zamenici župana Mato Lukić i Josip Miletić.

– Ovim ugovorom podižemo sufinanciranje ovog projekta na 85 posto njegove ukupne vrednosti. Ujedno završavamo ciklus potpisivanja ugovora iz Fonda za sufinanciranje EU projekata diljem RH u komu je samo u 2021. godini uloženo 1,7 milijardi kuna. Reč je o 650 različitih projekta kojima se pomaže opštinama i gradovima, županijama, kao i njihovim komunalnim kompanijama i institucijama kako bi što je brže moguće realizovali EU projekte. Projekti obnove kulturne baštine i kulturnog identiteta podiže se atraktivnost RH u turističkom smislu, posebno na području pet slavonskih županija, menjaju i vizure i sadržaji gradova, ali celo područje dobiva i novu perspektivu gospodarskog razvoja – rekla je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba kazao je kako su Našice u ovom trenutku veliko gradilište kojim se menja vizura grada te zahvalio ministrici Tramišak i županu Anušiću na potpori u razvoju grada Našica.

Ukupna vrednost Projekta „Rekonstrukcija dvorca Pejačević – Velikog i Malog“ je 99.857.061,64 kuna, a dodeljena bespovratna  EU sredstva iznose 74.998.451,54 kuna.Provedba projekta je počela 05. aprila 2019. godine, a rok za završetak je 09. decembra 2022. godine.