Društvo

VINSKI BOR MARATON

Baranjski surduci broje  posljednje dane do 16. po redu Vinskog bor maratona.  Kao i proteklih godina, održati će se zadnji vikend u septembru.  Petak 24. septembra  rezerviran je za „Premium maraton“ kada će posetioci imati  priliku najbolja vrhunska vina baranjskih vinara .

Subota 25. septembra je tradicionalno rezervisana za već tradicionalni maraton za koji na startu dobijete vinsku čašu, kupone za kušanje vina te kartu zmajevačkih gatora.  Možete birati gdje će te započeti svoju vinsku avanturu, na crvenoj, zelenoj i žutoj vinskoj cesti odnosno u katoličkom ili reformatskom surduku ili u Ružinoj ulici. Što god da izaberete, putem ćete susresti brojne maratonce, putevi će vam se ispreplitati sve do jednog cilja, a to je mjesto dobre muzikje i vrhunske delicija u večernjim satima.

Za one koji se ne mogu oduprijeti takmičarskom duhu, postoji i formalni pobednik maratona. Onaj tko prvi obiđe sve podrume i vrati se na start, odnosno dođe na cilj sa svim pečatima pobednik je Vinskog maratona. No o tome se najmanje priča, slavu uvijek pokupe oni koji se dobro zabavljaju. A da muzičkog dela zabave neće nedostajati za to će se u  petak pobrinuti  The Frajle, a u subotu Amadeus bend.

Ovogodišnje izdanje Vinskog bor maratona organizuje se uz potporu Vlade Republike Hrvatske i po prvi puta uz zemlju partnera – Mađarsku.