Vijesti

VOJNIK I POLICAJAC SPASILI DVOJE LJUDI

Dvojicu vozača koje je, nakon obilne kiše, bujica zarobila u automobilima u podvožnjaku spasili su policijski službenik i vojnik, koji su skinuli odeću, skočili u vodu i izvukli ih. Tim povodom se juče oglasio MORH, kako bi pohvalio junački čin pripadnika HV-a.

Nakon  nevremena i velike količine kiše u kratkom vremenu nešto poslije 18 sati u belomanastirskom podvožnjaku na državnoj cesti D-517 (prema Petlovcu) došlo je do poplave, a u vodu su naletjela dva osobna automobila koje su vozili 68-godišnjak i 70-godišnjak.
Vozače poplavljenih vozila spasili su policijski službenik Domagoj Gujčić, te Goran Kresić, pripadnik Hrvatske vojske. Dvojica hrabrih, kada su videli da u poplavljenom vozilu netko ima (zarobljeni vozač pritiskao je kočnicu pa su vidjeli paljenje stop svetla), bez razmišljanja su ušli u hladnu vodu i izvukli putnike iz vozila. Vozačima je pružena prva pomoć, a zbog pothlađenosti jedan je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u KBC Osijek. Zbog brzine spašavanja i hrabrosti spasitelja izbegnuta je tragedija, a oba putnika su izvan životne opasnosti.

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić o junačkom činu pozornika Gorana Kresića je rekao: „Ponosan sam na nesebičan i herojski čin pozornika Gorana Kresića. Ovaj mladi čovek bez razmišljanja je uskočio u pomoć unesrećenim ljudima i spasio dva života“. Također, naglasio je kako je pozornik Kresić pokazao hrabrost i spremnost pružiti pomoć u potpuno neočekivanoj situaciji, u kojoj se našao slučajno, ne razmišljajući o opasnosti za vlastiti život. „To je Hrvatski vojnik. Uvek spreman na najbržu reakciju u svakoj kriznoj situaciji, uvek spreman za pomoć sugrađanima“, istaknuo je ministar obrane, te zaključio:“U ovim današnjim vremenima, kada učimo nositi se s raznim izazovima, pandemijom i prirodnim nepogodama, hrvatski vojnici svakodnevno pokazuju svoju visoku spremnost za brze reakcije u krizama. Ponosan sam na sve njih.“