Sport

ŽUPAN ANUŠIĆ SVEČANO PRIMIO ANTU KOSTELIĆA I KATICU ILEŠ

Župan Ivan Anušić primio je u utorak, 16.novembra 2021. godine proslavljenog hrvatskog trenera Antu Kostelića u pratnji poznate osječke rukometašice Katice Ileš, a primanju su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, pročelnica Upravnog odjela za turizam, sport i kulturu OBŽ Tatjana Roth i Robert Seligman iz Odseka za sport Grada Osijeka.

– U današnjem razgovoru s Antom Kostelićem prisetili smo se prekrasnih dana kada su Ivica i Janica osvajali svetske medalje i nizali uspehe, ali i bogate trenerske karijere gospodina Kostelića vezane delom i za grad Osijek tokom koje je trenirao rukometašice, između ostalog i Katicu Ileš. Njihov sportski angažman obeležio je osječku sportsku istoriju, a ostvareni rezultati temelj su i primer današnjim generacijama izvrsnih sportaša i trenera. Zbog toga mi je izuzetna čast bila ugostiti Antu Kostelića i Katicu Ileš kojima se zahvaljujem na svemu onome što su učinili za Hrvatsku i grad Osijek – kazao je župan Anušić.

Zamenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je kako mu je iznimna čast primiti dve sportske veličine koje su dale ogroman doprinos razvoju sporta u gradu.

–  Osječani su posebno ponosni što je Ante Kostelić tri godine svog života proveo upravo u Osijeku, kao trener ženskog rukometnog kluba u vremenu zlatnog doba osječkog rukometa, a osim svih svetskih uspeha koje je postigao sa svojom decom, veseli nas neizbrisiv trag koji je ostavio u gradu na Dravi – rekao je Vulin.

Ante Kostelić se zahvalio na svečanom prijemu istaknuvši kako ga je dolazak u Osijek podsetio na razdoblje trenerske karijere 70-ih godina prošloga veka.

– Kada sam došao u Rukometni klub Osijek iz Francuske, prije gotovo 50 godina, tada kao mladi trener, imao sam sreću da sam došao u sredinu u kojoj je nastupala igračica poput Katice Ileš koja se profilirala kao vodeća ličnost u momčadi. Iako sam kasnije postigao velike uspehe sa svojom decom, drago mi je da u biografiji imam i uspehe s Rukometnim klubom Osijek s kojim sam osvojio dva Kupa kupova – istaknuo je Kostelić.

Katica Ileš, bivša osječka rukometašica naglasila je kako godine rada s Antom Kostelićem pamti po dobrome i dodala da se obradovao pozivu u grad na Dravi.

– Ante voli naš grad i znam da je srećan što je ponovno u Osijeku. Tri godine koje je on s nama radio nisu bile lake i svodile su se na red, rad i disciplinu, međutim on nas je cenio kao ljude i priznavao nam je sav naš trud. Puno mi je pomogao i lično,naročito oo nakon teških trenutaka i neodlaska na Olimpijske igre u Montreal 1976. godine, s obzirom da sam igračica iz male sredine i trebalo je izboriti mesto u reprezentaciji, međutim Ante Kostelić mi je uvek bio podrška – zaključila je Ileš.

Pratite nas: