Vijesti

ŽUPANIJA DODELILA 93 POTPORE ZA POSLEDIPLOMSKI STUDIJ

Osječko-baranjska županija dodeljuje jednokratne financijske potpore polaznicima poslediplomskih studija od 2002./03. akademske godine. Na taj način nastoji pomoći mladim osobama u pokrivanju troškova njihovih studija, potaknuti ih na celoživotno obrazovanje, stIcanje znanja i kompetencija na najvišoj obrazovnoj razini, a ujedno stvarati dodatne pretpostavke za razvoj gospodarstva, zdravstva, socijalne brige, školstva, uprave, pravosuđa i drugih delatnosti koje zahtevaju nova znanja i najnovije naučne spoznaje.

Potpore za poslediplomski studij kandidatima s područja Osječko-baranjske županije odobrene su i ove godine, i to za 93 kandidata. Naime, u županijskom proračunu ove je godine za navedene potpore osigurano 300.000,00 kuna, potom je proveden javni konkurs na koji je pristiglo 97 prijava, od kojih su 93 bile valjane te su tim kandidatima raspodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 299.939,44 kuna.

Zamenik župana Josip Miletić danas (1. septembra 2022. godine) je korisnicima uručio ugovore, a uspešan poslediplomski studij poželjeli su im i pročelnica Upravnog odela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul te prof. dr. sc. Boris Crnković kao predsednik županijskog poverenstva za dodelu potpora.

– Danas dodjeljujemo ugovore o potporama studentima koji su iskazali želju i ispunjavaju kriterije za nastavak svog školovanja na poslediplomskim studijima. Osječko-baranjska županija kontinuirano pomaže i stipendira studente i na dodiplomskim i na poslediplomskim studijima jer je to izuzetno važno za ovo područje. Želimo da upravo najviše obrazovani kadar bude generator razvoja Osječko-baranjske županije te da ostanu ovdje, na području Slavonije i Baranje, što je dodatni benefit za ovo područje. Školovanja i obrazovanja nikada nije dosta te im želimo puno uspeha u tomu – rekao je zamenik župana Josip Miletić.