KRATKE VIJESTI IZ BARANJE

10.SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na 10. sednici Gradskog veća Grada Belog Manastira koja se održala u sredu 28.marta, podeljeni su tableti svim gradskim većnicima. Idemo u korak s vremenom i u svrhu modernizacije i informatizacije Gradske uprave, razdoblje hrpe papira je iza nas. Tableti će rad gradskih većnika učiniti bržim i efikasnijim. Samim time, smanjiti će se trošak printanja materijala te dostave materijala većnicima na kućne adrese. Povećana je i efektivnost rada gradskih većnika jer mogu imati sve odluke i materijale na jednom mjestu. Tableti su u vlasništvu Grada Belog Manastira i znače unapređenje poslovanja, racionalniji i efikasniji rad te su većnicima dani na korištenje do isteka mandata saopštila je Gradska uprava.

Na samoj sednici većnike je ponovno zanimao i  tok događanja oko gradskih bazena. Gradonačelnik Tomislav Rob je ponovio kako ne želi govoriti o datumu otvorenja bazena, ali će se oni napraviti temeljito.-Danas ćemo imati sastanak sa projektantima o tri projekta obnove bazena i tada će veće imati završnu reč, rekao je Rob.

Isto tako mnogo pritužbi građana ali i opozicije bilo je na pešački prelaz sa „ležećim policajcem“.Odmah nakon gradnje pješačkog prijelaza sa ”ležećim policajcem” krenule su pritužbe građana da je previsok, pa je bilo najave tužbi zbog oštećenja vozila. Jedno od većničkih pitanja bilo je u tom smeru, pa je gradonačelnik naglasio kako je krajem januara dao nalog za korekciju prelaza. Poboljšanjem vremenskih uslova krenut će se u korekciju.