Sport

18. OSIJEČKI FERIVI POLUMARATON

Na središnjem gradskom trgu u Osijeku, Trgu Ante Starčevića, juče (5.aprla 2022. godine) održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 18. Osječki Ferivi polumaraton, tradicionalna manifestacija koja će se ove godine održati u subotu, 9. aprila. Reč je o najvećoj i najposećenijoj utrci na području Slavonije i Baranje koja se održava od 2005. godine te okuplja brojne sportaše, rekreativce i ostale građane koji žele uživati u trčanju osječkim ulicama. Uz polumaraton (21,1 kilometar), organizuje se i utrka za građane „Jel’ trčiš, lega?“ na 5 kilometara, zatim utrke muških, ženskih i mešovitih štafeta 3 x 7 kilometara te dečije utrke u duljinama od 300 metara do 1 kilometra. Organizator događaja je Maraton klub Hrvatski sokol iz Osijeka, a pokrovitelji su Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Turistička zajednica Grada Osijeka i Hrvatski crveni krst.

– Pandemija nam konačno dopušta da se okupimo u većem broju i nastavimo se družiti na otvorenom, uz trčanje, bicikliranje, šetnju i druge sportove. Pozivam građane da se odazovu utrci jer nam današnji način života donosi puno sedenja i korištenja automobila ili javnog prijevoza, pa se i stoga trebamo baviti sportom. Siguran sam da će svi koji prvi puta otrče utrku već iduće godine s nestrpljenjem čekati Osječki Ferivi polumaraton – rekao je župan Ivan Anušić.

Start utrke građana i štafetne utrke bit će od 10.00 sati na Trgu Ante Starčevića, dok će dječje utrke startati od 17.00 sati na šetnici Gornjodravske obale, zapadno od zimske luke. Već je prijavljeno više od 1.250 takmičara, i to ne samo iz Hrvatske nego iz još 10 država (SAD-a, Švedska, Norveška, Srbija, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina).