Vijesti

VINATLON SE ODGAĐA

Udruga Vinogradara Baranje Zmajevac odgodila je Vinatlon. Jučer se u Zmajevcu dogodila strašna tragedija pogibije 10-godišnjeg deteta, Kako se doznaje, mala zajednica gdje se većina ljudi međusobno poznaje, tuguje zajednički i ne može nastaviti s organizacijom manifestacije, već će ista biti odgođena za oktobar mesec.

Udruga Vinogradara Baranje Zmajevac ovako je napisala na Facebook-u…

– Molimo Vas za razumevanje, doneli smo odluku o odgodi Vinatlona koji se trebao održati u Zmajevcu 17. i 18. septembra 2021. godine. Strašna tragedija koja je jučer zadesila mesto Zmajevac i celu Opštinu Kneževi Vinogradi u kojoj je život izgubilo desetogodišnje dete, ostavlja nas sve skupa u velikoj tuzi i neverici. Zmajevac živi kao mala zajednica, jedni smo drugima i kkomšije i prijatelji, pa je stoga odgoda manifestacije Vinatlon jedina ispravna odluka. Vinatlon će se održati 23. oktobra, a o detaljima ćemo ubrzo izvesti javnost. Zahvaljujemo se svim prijavljenima, kao i onima koji su planirali posetiti našu manifestaciju ovoga vikenda na razumevanju. Porodici malog anđela izražavamo najdublje saučešće. Udruga vinogradara Baranje Zmajevac. P. S. Svih 300 prijavljenih Vinatlonaca će biti kontaktirani do sredine sledeće nedelje – napisali su iz Udruge.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Podsjećamo…

Jučer, 15. rujna, oko 17,30 sati, u Zmajevcu, Željeznička ulica 2b, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo 10-godišnje dijete koje je upravljalo biciklom. Naime, vozač teretnog automobila, 55-godišnji hrvatski državljanin, uključivao se u promet s prethodno zaustavljenim teretnim vozilom na kolniku te nije na vrijeme uočio 10-godišnje dijete koje se biciklom vozilo po kolniku – počinje priopćenje PU OBŽ, a nastavno na jučerašnju tragičnu vijest o smrti 10-godišnjeg djeteta koje se biciklom vozilo u Zmajevcu. Iz navedenog je razloga prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario dijete koje je izgubilo ravnotežu i palo na kolnik, a potom je došlo do pregaženja teretnim vozilom. Dijete je na mjestu smrtno stradalo – nastavlja se priopćenje zlokobnim epilogom. Na mjestu događaja očevid su obavili policijski službenici u suradnji s zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika. Vozač 55-godišnjak je uhićen te se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, opisano u članku 227. Kaznenog zakona – zaključuje policija.