Vijesti

AMBULANTA FIZIKALNE MEDICINE U BELOM MANASTIRUJ

Stanovnici Belog Manastira više ne moraju putovati do 52 kilometra udaljenog Bizovca kako bi obavili usluge fizikalne medicine i rehabilitacije. Naime, nakon novouređenih ordinacija psihijatrije, kardiologije i opšte interne medicine u novoj zgradi Doma zdravlja Beli Manastir u Školskoj ulici broj 5 od 2. decembra prošle godine deluje i ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije. Ova zdravstvena usluga tako je postala znatno dostupnija i za meštane ostalih naselja u Baranji.Nove ordinacije Doma zdravlja Beli Manastir u četvrtak  (16. Januara 2020. godine) sa saradnicima je obišao Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije koja je osnivač Doma zdravlja te koja je kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cele OBŽ“ nosilac ove investicije.

– Iako je dostupnija usluga fizikalne medicine i rehabilitacije bila zaista potrebna u Baranji, njenim meštanima  je tek sada na raspolaganju te zahvaljujem svima koji su učestvovali u projektu. Uz navedenu ambulantu, otvorene su još tri ordinacije, psihijatrije, kardiologije i opće medicine, čime je ukupna primarna zdravstvena zaštita u Baranji podignuta na višu razinu. Ukupna vrednost ulaganja u Dom zdravlja Beli Manastir, financiranih od Osječko-baranjske županije, Doma zdravlja, fondova Evropske unije i resornog ministarstva, iznosi gotovo 10 miliona kuna – rekao je župan Ivan Anušić te najavio skori obilazak i domova zdravlja u Osijeku, Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Našicama koji su također obnovljeni i opremljeni kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cele Županije“ vredan ukupno 23,9 milijuna kuna.

Ponosan na realizaciju projekta, gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob zahvalio je ravnatelju Doma zdravlja Žarku Zeliću na inicijativi te najviše županu Ivanu Anušiću što je prepoznao važnost i pokrenuo proces povećanja kvalitete usluga svih domova zdravlja u Županiji. – Zgrada Doma zdravlja uređena je po svetskim standardima te uz vrhunsku opremu ovih ordinacija i stručno osoblje osigurava bolju zdravstvenu brigu stanovnika Baranje, osobito Belog Manastira. Ova investicija ujedno je nastavak investicija na uređenju škola, domova zdravlja i drugih javnih objekata koje se provode uz dobru saradnju Grada i Županije, a na dobrobit svih građana – rekao je Rob.Ravnatelj Doma zdravlja Beli Manastir Žarko Zelić ističe da je otvaranjem ovih ordinacija ostvarena početna zamisao o podizanju kvalitete primarne zdravstvene brige i pomoći svim meštanima Baranje. Lekari su osigurani ugovorom o poslovnoj saradnji s drugim zdravstvenim ustanovama s područja Osječko-baranjske županije.