Vijesti

“BARANJSKA UŽ`NA”

U subotu 25. septembra sa početkom u 14.00 h u  Jagodnjaku je održana 4. po redu manifestacija „Baranjska už’na“ na kojoj su se predstavljala tradicionalna jela, kolači i drugo. Organizator i ovoga puta  je udruga žena „Sretne i spretne“  iz Jagodnjaka uz veliku podršku i saradnju  Opštine Jagodnjak.

Članice udruge pripremile su brojna jela koja su se nekada konzumirala na području Baranje, a na trpezi se moglo naći  i lovačkih specijaliteta, kolača i svih ostalih delicija. Zbog epidemioloških mera koje su na snazi, ove godine manifestacija je organizovana u zatvorenom prostoru, u novoizgrađenom vatrogasnom domu u Jagodnjaku,  ali su članice ipak zadovoljne, jer prošle godine upravo zbog pandemije se nije niti održala.
Prema rečima predsednice udruge žena „Sretne i spretne“, Radmile Stojković, – Baranja ima najbogatiju kuhinju i asortiman hrane” što se i moglo videti na trpezi koja je postavljena.

Načelnica Opštine Jagodnjak, Danijela Mlinarević, je izjavila kako opština podržava rad svih udruga u opštini , pa tako naravno i ovu manifestaciju i to od prvog dana.

Ovakve manifestacije podržava i ZVO-a te predsednik ZVO-a Dejan Drakulić je izjavio da je izuzetno zadovoljan što se tradicija i kultura  na ovakav način neguju.

Pratite nas: