Vijesti

TRASA CRO RACEA IZRAZITO ATRAKTIVNA

Početak šestog izdanja međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 28. septembra do 3. oktobra, predstavljeno je na jučerašnjoj  konferenciji za medije u Osijeku, dan uoči starta utrke.

Direktor utrke Vladimir Miholjević kazao je je zajedno sa svojim saradnicima sretan što je usprkos situaciji koja nije jednostavna uspio postaviti ovogodišnju utrku na noge. „Na startu će se ukupno naći 20 ekipa, od toga četiri s World Tour licencom, sedam Pro Continental timova i devet Continental timova. U momčadi Androni Giocattoli – Sidermec i hrvatski je vozač Josip Rumac, koji je 2012. godine osvojio brončanu medalju na svetskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji, dok će u Continental ekipama biti još pet hrvatskih vozača. Nadam se kako će ova utrka promovisati i razvoj biciklizma, kako na takičarskoj, tako i na rekreativnoj razini, jer vidimo kakav publicitet uživaju naši susjedi Slovenci zahvaljujući uspesima njihovih biciklista“, rekao je Miholjević.

Kao i pre dve godine, CRO Race se održava u jesenskom terminu, odnosno nakon svetskog prvenstva, a pre poslednje utrke kalendara World Toura Il Lombardije što je uticalo i na trasu utrke. „S obzirom na jesenski termin, promenili smo i koncepciju utrke. Više ovo nije priprema za Giro pa nema epskih uspona poput Učke ili Biokova. Ovogodišnje etape bit će nervozne, tehnički zahtjevne, ali vozači moraju biti i eksplozivni“, dodao je Miholjević.

Tehnički direktor utrke Luka Mišović u predstavljanju svih etapa dodao je kako očekuje da će borba za ukupnog pobednika biti neizvesna sve do poslednje etape u nedjelju u Zagrebu.

.