Vijesti

DAN GRADA BELOG MANASTIRA

U četvrtak 11. novembra  obeležen je  praznik Svetog Martina zaštitnika Belog Manastira. Svečanom sednicom Gradskog veća obilježen je Dan grada na kojoj je gradonačelnik Tomislav Rob većnicima i gostima predstavio planove razvoja, ali se osvrnuo i na postignute rezultate.Svečanoj sednici prisustvovali su gosti: župan Ivan Anušić, saborski zastupnik Robert Jankovics, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, saborski zastupnik Stipan Šašlin, gradonačelnici i načelnici s područja Slavonije i Baranje. “Čestitam svim svojim dragim sugrađankama i sugrađanima Dan grada i praznik našeg zaštitnika svetog Martina biskupa”, poručio je gradonačelnik Tomislav Rob.Prioritet u sledećem razdobolju je daljnji razvoj preduzetništva i dovršetak koridora 5C, rekao je pozdravljajući okupljene gradonačelnik Tomislav Rob.

Odličnu saradnju Grada sa Osječko – baranjskom županijom istaknuo je župan Ivan Anušić, te kazao da je Beli Manastir središte Baranje, a izgradnja obilaznice i koridira 5C dodatno će osnažiti njegov položaj.

Posle svečane sednice u dvorištu Demokratske zajednice Mađara Hrvatske održana je predstava odnosno prikaz legende o svetom Martinu.