KRATKE VIJESTI IZ BARANJE

GODIŠNJI KONCERT

U subotu 22 decembra sa početkom u 19 časova publika koja se nalazila  u Kino sali Belog Manastira, imala je priliku uživati u plesu, pesmi, muzici, igri te kostimima. Na vec tradicionalnom Godišnjem koncertu belomanastirskog Srpskog kulturno umjetničkog društva (SKUD) “Jovan Lazić“ kao i svake godine, publika ne samo da se odlično provela, već je imala priliku doživeti lepotu i bogatstvo folklora u najboljem izdanju.Prema rečima predsednice domaćina SKUD-a „Jovan Lazić“ dr Svetlane Pešić ove godine  gosti na koncertu su bili Omladinski ansambl Doma kulture Sivac i SKD „Prosvjeta, Pododbor Jagodnjak.

-Ova godina  je vrlo uspešna, dvadeset i jedan nastup je iza nas, izdali smo  Monografiju društva povodom 70 godina postojanja, radili smo reviju nošnji u vlasništvu, a isto tako iza nas u ovoj godini su tri Međunarodna nastupa i to na Ohridu, u Mađarskoj i Velikoj Kladuši gde smo dobili i posebnu diplomu za očuvanje tradicije i običaja. Unatoč problemima sa kojima se susreće čitav region, a to je odlazak čitavih porodica gde se i broj stanovništva svakodnevno smanjuje, mogu na kraju reći da iza sebe ostavljamo jednu uspešnu godinu, i da i dalje idemo napred, sa velikim planovima i još većim aktivnostima, izjavila je Pešićka.

Koncert u trajanju od dva sata održavao se pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.Nakon koncerta druženje je nastavljeno uz zakusku u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru.

Pratite nas: