Vijesti

GRADSKA SEDNICA

S 12 glasova za i 3 protiv i 1 suzdržan na sednici Gradskog veća prihvaćen je proračun za iduću godinu u iznosu od 115,6 milijuna kuna. Reč je o do sada najvećem gradskom proračunu, a najveći udeo u povećanju imaju sredstva namenjena za projekte iz Interventnog plana. U sklopu Intervencijskog plana utrošeno će biti više od 70 milijuna kuna, a iduće će godine, između ostalih, gotova biti četiri projekta, Dom u Branjinom Vrhu, socijalni stanovi produženi boravak za učenike osnovne škole, i biciklistička staza – izjavio je gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, naglasivši kako je proračun  ozbiljan i dobro pripremljen. Bez obzira na prozivke iz SDP-a,Rob je rekao kako želi posebno naglasiti da znatan deo ide na razvoj gradske infrastrukture, prigradska naselja, sport i kulturu.Isto tako gradonačelnik Rob se osvrnuo i na aglomeraciju, i na bivšeg direktora Baranjskog Vodovoda.

Također, gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, podsetio je na i realizaciju kredita za rekonstrukciju bazena te projekt novog stadiona.

 

U SDP nisu podržali proračun jer smatraju da je demografija prioritet, a nitko nije napravio ništa po pitanju toga – od Vlade, Županije pa sve do Grada Belog Manastira. S obzirom na visoki proračun smatraju kako su se mogle poduzeti neke demografske mjere i na taj način zadržati ljude u Belom Manastiru, istaknuo je predsednik SDP-a Gradske organizacije Beli Manastir Marko Bogatić. Isto tako Bogatić je podsetio  na vremena kada se prijašnja gradska vlast kreditno zadužila, a SDP-ova osam godina otplaćivala kredit, ostavivši na kraju stabilan i nezadužen grad, s ‘‘punom blagajnom‘‘.

Isto tako Amandmanom gradonačelnika Roba, nacionalnim manjinama nije smanjen iznos proračunskog novca.