Vijesti

JAVNI KONKURS ZA DODELU FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA KAPITALNE DONACIJE

Predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić raspisao je juče Javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava za kapitalne donacije.

Prema ugovoru o dodeli finansijskih sredstava za kapitalne donacije, zaključenim sa Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Zajedničko veće opština će za ovu namenu prijaviteljima dodeliti finansijska sredstva u iznosu od 2.600.000 kuna.

Pravo na dodelu finansijskih sredstava za kapitalne donacije mogu ostvariti jedinice lokalne samouprave, u kojima je udeo pripadnika srpske nacionalne manjine u ukupnom broju stanovnika najmanje 51 odsto, kao i županijska, gradska i opštinska veća srpske nacionalne manjine sa sedištem na području delovanja Zajedničkog veća opština.

Finansijska sredstva dodeljuju se za provođenje kapitalnih projekata, koji imaju za cilj povećanje i očuvanje vrednosti imovine, ulaganja u zemljište, građevine i drugu dugotrajnu imovinu. Sredstva se dodeljuju za kupovinu ili izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju, energetsku obnovu, za uređenje i opremanje te održavanje društvenih domova, prostora sportskih klubova, kulturnih centara, etno kuća i drugih objekata u kojima se organizovano okupljaju i deluju pripadnici srpske nacionalne manjine.

Rok za podnošenje prijava je zaključno sa 14. septembrom ove godine. Prijave se podnose neposredno u Zajedničko veće opština u Vukovaru, Eugena Kvaternika 1 ili preporučeno poštom.