Vijesti

JAVNI POZIV

Zajedničko veće opština obaveštava sve predstavnike opština i gradova, a naročito male privrednike, obrtnike, zadruge i OPG-ove, da je Vlada Republike Hrvatske na inicijativu SDSS-a, uputila javni poziv za financiranje projekata na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.Sa ciljem upoznavanja svih zainteresovanih o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava, u sredu 22 augusta 2018. sa početkom u 19 časova, u prostorijama Zajedničkog veća opština ( ZVO-a)  u Vukovaru, mogućnosti dobijanja ovih sredstva prezentovati će g. Milan Tankosić-voditelj Centra za razvoj i investicije SNV-a i konsultant u Ministarstvu poljoprivrede.  Što se javnog poziva Ministarstva poljoprivrede tiče, prijave do 24. septembra 2018. mogu da podnesu registrovani OPG-ovi za proširenje proizvodnje, gradnju objekata, kupnju i zakup zemljišta, kupnju privrednih vozila, mehanizacije i opreme. Iznos koji se može dobiti na ovaj način po jednom OPG-u iznosi 75.000 kn.

Na javni poziv Ministarstva gospodarstva, obrta i preduzetništva mogu se prijaviti mikro i mala preduzeća, obrtnici, zadruge i trgovačka društva. Novac koji mogu dobiti je u iznosu od 50.000-200. 000 kn i mogu ga usmeriti u unapređenje proizvodnje, marketing, edukaciju i slično.

Najveći iznos novca po javnom pozivu je u Ministarstvu regionalnog razvoja, ukupno 15.000.000 kn namenjenih poboljšanju socijalne, privredne i socijalne privredne i komunalne infrastrukture, a prijave mogu podneti jedinice lokalne samouprave u kojima najmanje 5 %stanovništva pripada nacionalnoj manjini. Maksimalni iznos po opštini ili gradu je 500.000 kn. Zato iz Zajedničkog veća opština pozivaju sve zainteresovane ljude da dođu u sredu 22. augusta  u 19 časova u prostorije ZVO-a koje se nalaze u ulici Eugena Kvaternika br.1 u  Vukovaru  gde imaju mogućnost dobiti sve  informacije vezane za mogućnosti dobijanja financijskih sredstva. Zaposlenici u ZVO-u će pružiti svu potrebnu pomoć opštinama, malim privrednicima, obrtnicima i OPG-ovima da uspešno podnesu svoje projekte sa ciljem dobijanja potrebnih sredstava

Pratite nas: