Vijesti

ODGOVOR GRADONAČELNIKA NA SAOPŠTENJE SDP-A

Predsjednik GO SDP-a Beli Manastir Marko Bogatić se obratio javnosti izjavljujući brigu o materijalima upotrebljenim prilikom izgradnje novih belomanastirskih bazena. Novi bazeni, ponos i perjanica “uspešnog gradonačelnika” pretvaraju se u potpunu sramotu grada Belog Manastira. Bazeni su odradili samo jednu celu sezonu, a već se pločice iz svih bazena moraju čupati. Zašto u tajnosti? Zašto se to skriva? Tko će i koliko to platiti? Što još na bazenima ne valja? Tko je odgovoran? Puno pitanja, a odgovora nema stoji u saopštenju za javnost od strane GO SDP-a.te se poziva gradonačelnika Tomislava Roba  da objasni što se događa s bazenima.

-Odgovor gradonačelnika prenosimo u celosti.

Pozdravljamo inicijativu i napore predsednika GO SDP-a Belog Manastira koji konačno pokazuje minimum interesa za događanja u gradu. Na žalost, većnik Marko Bogatić, koji je tu funkciju imao i u prošlom mandatu Gradskog veća, nije pažljivo čitao radne materijale i pratio rasprave vezane uz izgradnju bazena, u kojima je bilo vidljivo kako za izgradnju bazena postoji garancija izvođača i osiguranje objekta, a Grad Beli Manastir ima bankovno jamstvo do augusta 2025. godine za sve nepredviđene troškove i moguće kvarove. To znači da sve troškove nastale iz radova na popravcima bazena ne plaća Grad Beli Manastir nego izvođač koji je odgovoran za njihovo provođenje.

Tačno je da su na gradskim bazenima napravljene intervencije na podu, izmenjen je deo pločica te se vrši kontrola strojarskog dela bazenske infrastrukture. To su uobičajene provere pre početka svake sezone kako bi se osigurala visoka kvaliteta usluge i sigurnost posetioca bazena.

Na bazenima se dodatno uređuje hortikultura i postavljaju nova igrala za decu, a veliki tobogan koji spominje gospodin Bogatić nije u planu za ovu kupališnu sezonu.

Za razliku od gradske uprave kada je gospodin Bogatić bio zamenik gradonačelnika, ova gradska uprava ne čeka da joj sredstva „padu u krilo“ prema kriteriju nerazvijenosti i siromaštva grada i regije. Ova gradska uprava ima proaktivan stav, zaposlenike koje imaju znanja i veštine u pisanju i provođenju projekata i sposobni smo privući sredstva za izgradnju grada i ostvarivanje boljih uslova za razvoj gospodarstva.

Prisetimo se prošlogodišnje sezone na Gradskim bazenima: bazeni su bili otvoreni 63 dana tokom kojih su ugostili više od 40 hiljada kupača i prihodili više od 900.000,00 kn. Zaposleno je 30 osoba, od kojih su 20 studenti, te je podeljeno 600 besplatnih sezonskih ulaznica za djecu. Ove godine očekujemo postići još bolje poslovne rezultate.

O kvaliteti upravljanja gradskim bazenima u vremenu pre dolaska HDZ-a u gradsku upravu ne isplati se trošiti vreme jer je, također se valja prisetiti, prva odluka gradonačelnika Tomislava Roba bila upravo zatvaranje bazena, budući su bili opasni za građane, i pokretanje projekta izgradnje novih bazena.

Srdačno, Tomislav Rob, Gradonačelnik Belog Manastira