Vijesti

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Evropske unije Nataša Tramišak uvodnim izlaganjem svečano je otvorila jednodnevni događaj koji je uvod u visoko značajan Projekt „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj“, koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Evropske unije (MRRFEU), u suradnji s Organizacijom za gospodarsku saradnju i razvoj (OECD).„Ovim projektom, financiranim iz Norveškoga financijskoga mehanizma 2014.-2021. želimo postići jačanje strateškoga planiranja i jačanje upravljačkih kapaciteta među različitim razinama vlasti, a posebice na regionalnoj i lokalnoj razini“, istaknula je ministrica Tramišak zahvalivši se pritom prisutnim predstavnicima OECD-a kao partnerima projekta te koordinatorima za strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini koji su ključni dionici procesa.

Kako je najavila ministrica, nakon  uvodnog događaja, uslediti će niz projektnih aktivnosti, s ciljem jačanja strateškoga planiranja na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj.

„Projektom ćemo postići poboljšane veština i sposobnosti regionalnih i lokalnih koordinatora relevantne za koordinaciju procesa strateškoga planiranja i provedbu Nacionalne razvojne strategije 2030. na regionalnoj i lokalnoj razini te uspostaviti kulturu dijaloga za učinkovitu politiku i donošenje odluka i funkcionalnu mrežu razvijenu na regionalnoj razini za postizanje ciljeva Nacionalne razvojne strategije i ciljeva održivoga razvoja.”

 

 

Pratite nas: