Vijesti

PAULIĆ ODGOVORIO GO SDP-A BELI MANASTIR

Na saopštenje GO SDP-a Beli Manastir vezano za poskupljenje odvoza otpada, reagovao je direktor Baranjske čistoće Damir Paulić i naglasio kako uspešno poslovanje kompanije nema nikakve veze s povećanjem cena odvoza mešanog komunalnog otpada. Reč je o zajedničkom dogovoru svih opština i Grada Belog Manastira vezano za paušal od 40 kuna, na to se dodaje 6 kuna po odvozu standardnog spremnika od 120 litara. Paulić kaže kako korisnici sami odluču koju će cenu odvoza platiti, a sama usluga je dodatno proširena na odvoz biootpada jednom nedeljno bez dodatne naplate. – sve navedeno u cilju poštivanja zakonske obaveze o smanjenju količine mešanog komunalnog otpada.

”Marko Bogatić (SDP) kontinuirano proziva poslovanje Baranjske čistoće, tj. svoja politička promišljanja kreira isključivo prozivanjem uspješne kompanije Baranjske čistoće, tj. kao da druge aktivnosti u javnom prostoru ne postoje, što je potpuno promašen politički diskurs što se i pokazalo na lokalnim izborima 2021. godine – istorijski broj mandata. Verujemo da građani prepoznaju dosadašnji rad i projekte aktualne pozicije navodi Paulić u saopštenju.

-Navedenim saopštenjem SDP-a BM „zaboravila“ se ključna činjenica kojom se dodatno osigurava korisnicima za istu cenu: prihvat biootpada i to svake nedelje. Znači radi se o proširenoj usluzi za istu cenu. Zakonska obaveza je smanjiti komunalni otpad, tj. preusmeriti iz komunalnog otpada u biootpad – razvrstavanjem. Ključno je za razumevanje da se za navedenu cenu uvodi dodatna četiri odvoza, a ne poskupljenje koje proizlazi smanjenjem odvoza komunalnog otpada u korist biootpada. U standardnoj usluzi su dva komunalna odvoza plus četiri odvoza biootpada, što je šest odvoza u jednom mesecu, a ne kako se pokušava prikazati prepolovljen broj odvoza za istu cenu istaknuo je Paulić.