Sport

POSETA GRADILIŠTU BELOMANASTIRSKOG STADIONA

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Marijan Kustić i HNS-ov izvršni direktor Tomislav Svetina, u društvu gradonačelnika Belog Manastira Tomislava Roba, njegova zamenika Gorana Hesa, predsednika Županijskog fudbalskog saveza Ante Vučemilovića Šimunovića, predsednika Zajednice sportskih udruga Grada Belog Manastira Ivana Zadravca i drugih, posetili su jučer gradilište novog belomanastirskog stadiona, čija je gradnja u punom jeku.

– Posea Osječko-baranjskoj županiji, ususret utakmici Hrvatske i Slovačke, iskoristili smo za dolazak u Beli Manastir i obilazak stadiona u izgradnji, što je prekrasna priča – kazao je Kustić, dodavši kako HNS uvijek potiče, u saradnji s lokalnom samoupravom, izgradnju sportske infrastrukture. I nadalje će, rekao je, nastojati da tomu bude tako, najavivši razgovor o konkretnoj pomoći za izgradnju gradskog stadiona, pri svega vezano uz travnjak.

– Veseli me dolazak izaslanstva Hrvatskog fudbalskog saveza, koje će i uživo pogledati radove na stadionu – rekao je gradonačelnik Rob, podsetivši da je tradicija fudbala u Belom Manastiru duga više od stotinu godina te da je postojeće igralište svojevrsni “hram belomanastirskog sporta”, po kojem se za jedini baranjski grad čulo diljem bivše države,  – Ovih dana očekujemo potpisivanje ugovora oko financiranja izgradnje teniskih terena, a u planu je i ugovaranje izgradnje atletskih borilišta. U trećoj fazi planirana je izgradnja rukometnog igrališta, koje bi se zimi moglo pretvoriti u klizalište – rekao je Rob.