Vijesti

“POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE”

Policijski službenici Policijske stanice  Beli Manastir su danas 6.septembra u saradnji s Gradom Belim Manastirom i Osnovom školom „Dr. Franjo Tuđman“ iz Belog Manastira, proveli preventivne aktivnosti vezane uz akciju „Poštujte naše znakove“, a koja se tradicionalno provodi na početku svake školske godine.

Cilj akcije je zaštita dece u saobraćaju i sprečavanje ugrožavanja njihovih života, najviše u prvim danima samostalnog učestvovanja u saobraćaju.

Prilikom preventivnog postupanja u zoni Osnovne škole „Dr. Franjo Tuđman“, vozačima osobnih automobila je ukazano na nužnost poštivanja saobraćajnih  propisa i prihvaćanja pravilnog ponašanja u saobraćaju posebice u zonama škola, budući da su školska deca najugroženija grupa u saobraćaju.

Savesnim vozačima su načelnik Policijske stanice Beli Manastir Ivica Tkalec, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog saobraćaja Žarko Jurak, dogradonačelnik Grada Belog Manastira Goran Hes i ravnateljica Osnovne škole Lidija Šumiga, uručili prigodne poklone.

Policijski službenici Policijske stanice Beli Manastir će u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“tokom meseca septembra meseca održavati edukativna predavanja svim učenicima prvih razreda osnovnih škola na području Baranje.