Vijesti

POTPISAN UGOVOR

 

U petak 8.februara  u Belome Manastiru potpisan je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Evropskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., za projekt ,,Izgradnja PEER centra” ( Poslovni, edukacijski, ekološki i razvojni centar), u Šećerani.koji je pripremljen u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i hohezija” 2014-2020. Ugovor su potpisali gradonačelnik Tomislav Rob, ministrica Ministarstva regionalnog razvoj i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric a potpisivanju je prisustvovao i župan OBŽ-e Ivan Anušič.

Ukupna vrednost ovog projekta uređenja nekadašnjeg beljskog restorana u prigradskom naselju Šećerana u poslovne prostore za poduzetnike, prostore za radionice, hostel, vrtić i druge sadržaje iznosi 32,4 miliona kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 85 %, odnosno 27,5 miliona kuna.

Ovakvi projekti će podići razinu socijalne pokretljivosti ljudi, stambena rešavanja pitanja svih stanovnika Belog Manastira, a i onih socijalni ugroženih.” – rekao je gradonačelnik Tomislav Rob.

Potom su obišli lokacije dva projekta u provedbi; Osnovnu školu dr. Franje Tuđmana u Belom Manastiru gdje se uređuju prostori za produženi boravak te Društveni dom koji se uređuje u prigradskom naselju Branjin Vrh.

Oba projekta su izgrađena no nedostaje još nameštaj i tehnička oprema za koje je raspisana javna nabava te je predviđen početak rada tokom 2019. godine. Ministrica Žalac je na licu mesta  mogla  videti u kojoj su fazi projekti i zajedno osmisliti što još nedostaje.”Ovaj intervencijski plan za Beli Manastir s opštinom Darda je najbolji trenutno u kontekstu svih 5 intervencijskih planova koji su sada u našem operativnom programu u provedbi.” – naglasila  ministrica Žalac.

Ostali projekti su trenutno u evaluaciji, a to je izgradnja gradskog stadiona u Belom Manastiru i kuća baranjskog kulena o kojima su ministrica, gradonačelnik,  ravnatelj SAFU Tomislav Petric i saradnici također raspravljali na radnom sastanku.

Pratite nas: