Vijesti

SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM BELOG MANASTIRA

U prostorijama Opštine Beli Manastir, održan je radni sastanak delegacije Zajedničkog veća opština (ZVO-a) Vukovar, sa gradonačelnikom grada Belog Manastira Tomislavom Robom.

Teme razgovora bile su mogućnost saradnje između ZVO-a i grada Belog Manastira, vezano za pomoć u uspostavljanju kontakata sa potencijalnim investitorima iz Republike Srbije a sa ciljem otvaranja novih radnih mesta na području grada i zaustavljanja odlaska stanovništva sa ovog područja.Isto tako se analizirala pomoć grada udruženjima i organizacijama iz Belog Manastira koja okupljaju pripadnike srpske zajednice, a koja je ocenjana kao korektna.Sa gradonačelnikom je dogovorena intenzivnija saradnja kada je u pitanju medijsko praćenje svih aktivnosti i dešavanja u organizaaciji grada kao i onih događaja koja organizuju udruženja čiji su članovi iz reda srpskog naroda, a usmerena su na očuvanje kulturnog identiteta, tradicije i običaja našeg naroda. Grad Beli Manastir će i u toku 2019. godine izdvojiti određena sredstva za rad Radio Banske kose, čiji je većinski vlasnik Zajedničko veće opština.

Ovom sastanku koji se održao u ponedeljak, 18. Februara 2019. godine prisustvovali su ispred Zajedničkog veća opština predsednik Srđan Jeremić, zamenik župana Osječko-baranjske županije i potpredsednik ZVO-a Radomir Čvarković, predsednik odbora za medije i informisanje ZVO-a i direktor Radio Banske kose Srđan Kolar te većnica SDSS-a u gradskom veću grada Belog Manastira i većnica u skupštini Zajedničkog veća opština Svetlana Žarković.

Na kraju je zaključeno da se treba intenzivirati saradnja između projektnih timova i projektvnih centara Zajedničkog veća opština i grada Belog Manastira kako bi se zajedničkim radom kreirali i realizovali oni projekti koji će biti od interesa svih stanovnika Belog Manastira i cele Baranje.