Vijesti

PUŠTENA U SAOBRAĆAJ OBILAZNICA KOD BELOG MANASTIRA

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je zajedno s Osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem i čelnicima Hrvatskih cesta i Belog Manastira danas učestvovao u obeležavanju puštanja u saobraćaj obilaznice oko Belog Manastira. Cesta duga 3,2 kilometra i vredna oko 90 miliona kuna osim što će rasteretiti lokalni saobraćaj, bit će i poveznica s autocestom na koridoru 5C

“Obilaznica će biti saobraćajno rasterećenje zbog tranzitnog saobraćaja”, rekao je ministar Oleg Butković, te dodao da će ona biti i poveznica s autocestom na saobraćajnom koridoru 5C čija će deonica do Belog Manastira biti otvorena krajem oktobra. 

Župan Ivan Anušić istaknuo je da se u saradnji s resornim ministarstvom provodi  nekoliko projekata poput podvožnjaka u ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, izgradnja luke rasutih tereta u rečnoj luci Osijek, te obnova Aerodroma Osijek.

Gradonačlenik Belog Manastira Tomislav Rob naglasio je da je obilaznica ostvarenje dugogodišnje želje prethodnih predstavnika lokalne vlasti, jer se o projektu izgradnje počelo govoriti od 2006. godine. “Ova državna, županijska i lokalna vlast to je uspela i ostvariti”, rekao je Rob.

Predsednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da je izgradnjom belomanastirske obilaznice završena izgradnja obilaznica oko svih gradova u Osječko – branjskoj županiji.